Investicija od 400.000 kuna

U tijeku su završni radovi na izgradnji pomoćne zgrade

U tijeku su završni radovi na izgradnji pomoćne zgrade koja se nalazi na samom ulazu u gradski stadion. Riječ je o završnoj fazi izgradnje  objekta koji će služiti kao društvena prostorija, odnosno mjesto za okupljanje i druženje svih članova NK Bjelovara ali i za rad vijeća mjesnog odbora kralj Petar Krešimir IV.

Ukupna vrijednost cijele investicije iznosi oko 400.000 kuna. Od navedenog iznosa, 140.000 kuna financirao je grad Bjelovar, a preostalih 260.000 kuna NK Bjelovar. Cijena građevinskih radova iznosi 240.000 kuna, a preostali dio odnosi se na uređenje interijera i eksterijera.

Naime, kako NK Bjelovar nije imao prostoriju u kojoj bi se okupljali članovi NK Bjelovara, Izvršni odbor kluba kao glavni investitor i grad Bjelovar kao partner odlučili su izgraditi navedeni višenamjenski objekt.

Svi građevinski radovi su završeni osim postavljanja vanjske izolacije (fasade) koja bi trebala biti postavljena kroz nekoliko dana. Tada nam preostaju poslovi uređenja interijera te postavljanje tende i uređenje okoliša. Radove smo započeli u listopadu 2019. godine, a planirani rok završetka radova je svibanj 2020. godine. Projekt se završava, a radovi teku nešto sporije zbog novonastalih epidemioloških uvjeta. Očekujemo kako će ovaj objekt ubrzo biti u uporabi, naravno, kada završi ova situacija oko pandemije koronavirusa. U tijeku su poslovi koji se mogu obavljati, u kojima nema direktno kontakta među ljudima, stoga se uspješno privode kraju. Ovo je trenutno najveća investicija Uprave NK Bjelovara kojom želimo omogućiti dodatne sadržaje i ugodniji boravak svim našim članovima – rekao je predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić.

Građani koji ovdje dođu i prošeću uvjerit će se da je riječ o jednom prekrasnom objektu te se nadam da će postati novo mjesto okupljanja svih građana koji vole sport i naš klub – zaključio je Ćurić.